Срещи и изложби


Литературно детско утро "Мога вече да чета" с ученици от СУ "Г. Брегов"
21.12.2018г.

21.12.2018 г. Зимно детско утро с ученици от първи "Б" клас с класен ръководител г-жа Анета Цурева при СУ "Георги Брегов"

В студения зимен ден на 21 декември 2018 година малките ученици от класа на г-жа Цурева посетиха Народно читалище "Христо Ботев-1897 г." - Пазарджик. С голямо любопитство първо разгледаха библиотеката на читалището. Направиха кратка екскурзия в нея, като научиха какви книжки има, къде и как са подредени тези, които са подходящи за тяхната възраст, каква е разликата между библиотека и книжарница, как и защо трябва да пазим книгите, как могат да станат читатели и да вземат книжки за вкъщи. Интерес у тях предизвика и колекцията от 3D пъзели в библиотеката.
След това учениците се настаниха удобно в просторната зала на читалището. Там беше подредена изложба от детски книжки, посветени на Коледа и Нова година - любим празник на малки и големи! С гордост г-жа Цурева се похвали, че всички ученици от първи "Б" клас могат вече да четат. За да ни уверят в това децата без притеснение прочетоха любимите си стихотворения. Разбира се, пяха и зимни и коледни песнички, на които с много търпение и любов ги беше научила г-жа Цурева.
В третата част на детското утро учениците се разделиха на два отбора - отбор на момичетата и отбор н момчетата. Задачата на отборите беше да оцветят красиви, пъстри, вълшебни врабчета, които да поставят на специално приготвени за целта дървета. Справиха се бързо и с тази задача. Оцветяваха с много въображение и затова победители станаха и двата отбора. Резултатът - две красиви дървета с пъстри, вълшебни врабчета!
Пожелахме си нови срещи и весели празници!
Нека магията на Коледа сътвори чудеса за всеки от нас!Литературно детско утро
Литературно детско утро
Литературно детско утро
Литературно детско утро
Литературно детско утро