Народно читалище “Христо Ботев” гр. Пазарджик

Школа по цигулка

  След пенсионирането на преподавателката Ира Чолакова  школата по цигулка  пое младата и талантлива ученичка на г-жа Чолакова- Пламена Велкова. Заниманията се провеждат два пъти седмично в удобно за учениците време. Таксата за изучаване на цигулка е 360,00лв за учебна година. Заплащането става по 180 /сто и осемдесет/ лева на срок.
   Обучението започва от 15 септември всяка година и продължава до 15 юни. Наред с техническото овладяване на инструмента, обучаващите се придобиват знания за различни музикални жанрове и епохи, запознават се с различни музикални форми, изразни средства и начини на интерпретация.
   Учениците се явяват на срочни изпити през годината.
Класът по цигулка подготвя продукции, в които всички ученици показват своите умения пред родители и приятели. Най- таланливите от тях вземат участие в изяви на школата и читалището, посветени на различни празнични поводи.
   Градската школа по изкуствата при читалище"Христо Ботев"-Пазарджик е място, където децата могат да се запознаят с нещо ново и полезно за тяхното духовно израстване и оформяне на техния културен мироглед.Тук те се научават да различават стойностните образци в изкуството и се формира техния правилен естетически вкус към него като цяло. Затова, мили родители, не пропускайте тази възможност и запишете Вашите деца при нас.
   През 2010 г. учениците на г-жа Чолакова печелят първи места на конкурса за певци и инструменталисти "Медени звънчета"- гр. Пазарджик, и на конкурса на младите таланти "Милчо Петров" в гр. Пловдив.
   02.06.2012 г. - Цигуларките Мария Симеонова и Анна Налбантова печелят златни медали от конкурса "Медени звънчета"- Пазарджик.
02.02.2013 г.- грамоти за участие във фестивала "Зимни музикални вечери проф. Иван Спасов"- Пазарджик за Пламена Велкова и Анна Налбантова.
10.05.2014 г.- златен медал за ИС "Доминанта" и сребърен медал за Анна Налбантова от 8-мия Празник на младия талант в гр. Хасково.
15.12.2014 г.- участие в Коледен концерт на ГШИ към читалището на цигуларите Георги Янев, Мария Стоянова и Кристиян Йотов.
05.06.2015 г.- участие на Георги Янев, Мария Симеонова, Пламена Велкова, Елена Угринова и Анна Налбантова в концерт на ИС "Доминанта" и ученици от ГШИ в зала "Маестро Г. Атанасов".
14.12.2018 г.- участие на Мейси Димитрова в Коледния концерт на ГШИ в залата на читалището.