Народно читалище “Христо Ботев” гр. Пазарджик

Срещи и изложби

 20.05.2013 г. Годишен концерт на ученици от ГШИ при читалището  20.05.2013 г. Годишен концерт на ученици от ГШИ при читалището  20.05.2013 г. Годишен концерт на ученици от ГШИ при читалището  20.05.2013 г. Годишен концерт на ученици от ГШИ при читалището  20.05.2013 г. Годишен концерт на ученици от ГШИ при читалището
20.05.2013г.

"Обичайте и изучавайте великото изкуство на музиката. То ще открие пред вас цял свят на възвишени чувства, страсти, мисли. То ще ви обогати духовно. Благодарение на музиката ще откриете в себе си нови, непознати преди, за вас сили. Ще видите живота в нови цветове и тонове."- с тези думи водещата Илиана Николова, преподавател по солфеж и елементарна теория на музиката в ГШИ, откри годишния концерт на школата, който беше и част от фестивала "Арт алея- арт идея". Най-добрите ученици от всички класове имаха възможност да покажат своите изпълнителски умения. От класа по пиано на Люся Тенева се изявиха Георги Паскалев, Кристиана Туфкова, Надежда Александрова и Катерина Стоянова. Преподавателката по цигулка Ира Чолакова представи учениците си- Мария Симеонова, Анна Налбантова, Елена Угринова и Георги Янев. От класа по акордеон на Чавдар Ралчев се изявиха учениците Любомир Найденов, Алберт Градев, Дамян Узунов, Николай Маринов, Васил Златанов, Петко Златков и Тони Неделчев. Класа по китара на Илия Митрев представи ученика Йордан Колев.
Концертът беше изпълнен с положителни емоции. Публиката аплодираше всяко изпълнение на талантливите ученици.
Желаем на всички деца чрез усърден труд да доразвият своя талант и наистина да имат постижения в изпълнителското изкуство!