Срещи и изложби


04.06.2021 г. Литературно детско утро с ученици от СУ "Г. Брегов"
04.06.2021г.

04.06.2021 г. Библиотеката беше посетена от учениците от трети "А" клас на СУ "Георги Брегов" с класен ръководител г-жа Радка Личкова. Децата изслушаха с интерес беседата за  живота и делото на Христо Ботев, по повод 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България.
Всяко дете от класа на г-жа Личкова си хареса книга и всички седнаха на килимите в библиотеката. Няма по-прекрасна гледка в една библиотека - четящи ученици!  Един по един всички прочетоха на своите съученици част от книгата, която бяха избрали. В четенето се влючиха и г-жа Минова и г-жа Личкова.
Припомнихме на учениците как се става читател на библиотеката, прочетохме Молбата на книгата. Имаха възможност да разгледат библиотеката и да се запознаят отблизо с начина на подреждане на книгите в нея.
И малко разнообразие! Учениците се разделиха на няколко отбора и започнаха с много въображение да редят подарените ни конструктури и различни пъзели. Беше интересно за тях. Някои направиха дракон, други пишеха имена с букви, трети сглобиха килимче, а най-добрите направиха цяла зоологическа градина!
Преди да излезем навън всички тропнахме и хоро в библиотеката! Децата бяха приготвили музика, тонколони и направихме хубаво хоро, което се разпростря из цялата библиотека.
Така  интересно, забавно и поучително премина  литературното  детско утро с учениците от трети "А" клас на СУ "Георги Брегов".04.06.2021 г. Литературно детско утро с ученици от СУ
04.06.2021 г. Литературно детско утро с ученици от СУ
04.06.2021 г. Литературно детско утро с ученици от СУ
04.06.2021 г. Литературно детско утро с ученици от СУ
04.06.2021 г. Литературно детско утро с ученици от СУ