Срещи и изложби


06.12.2022 г. Урок по четене "В света на народното творчество"
06.12.2022г.

06.12.2022 г. В малката зала на читалището проведохме урок по четене "В света на народното творчество" с участието на ученици от първи и четвърти класове на СУ "Георги Брегов" с класни ръководители г-жа Радка Личкова и г-жа Петя Кашева и ученици  от подготвителната група, от първи и втори клас на ОУ "Стефан Захариев" с преподаватели г-жа Айше Алендар и г-жа Иванка Георгиева.
Урокът откри библиотекарката Веска Минова, която приветства всички с добре дошли и изрази своето задоволство от сътрудничеството между трите институции. Г-жа Петя Кашева разкри пред учениците какво ще представят нейните четвъртокласници, а именно драматизация на народна приказка, четене на народна приказка по роли, задаване на гатанки, както и четене на избрани пословици и поговорки.
Като истински артисти децата изиграха своите роли в драматизацията на приказката "Умна девойка". Последва четене по роли на още една приказка "Врабче и лисица". Учениците бяха изработили специални маски на врабче, лисица и куче. Така още по-нагледно изградиха образите на своите герои. Отлично се представиха четвъртокласниците Стоян, Николай, Ели, Ивана и Дарина, която прочете много изразително "Приказка за гвоздеите".
С голямо желание да разкрие богатството на народното творчество г-жа Петя Кашева беше подготвила гатанки, пословици и поговорки, които представиха учениците от четвърти "Б" клас.
Малки и големи деца се включиха активно с бързи и точни отговори на поставените въпроси към народните приказки и при отгатване на гатанките.
Първокласниците от СУ "Георги Брегов" участваха в урока по четене  с драматизация по народната приказка "Най-хубавото" и с народните песни "Мари, Доне", "Жълтото цвете" и "Аляна-галяна". Учениците Даниел, Даниела, Бояна, Християн, Иван и Николай бяха отлични артисти, добре подготвени от класната си ръководителка г-жа Личкова. Затова получиха много аплодисменти.
Учениците от ОУ "Стефан Захариев" слушаха и гледаха с интерес представените драматизации и активно и правилно отговаряха на поставените въпроси. В края на срещата поздравиха всички с коледна песен по повод предстоящите светли празници.
Близалки, новогодишни картички и хартиени лодки с напис "Четете книги" получиха всички участници в урока "В света на народното творчество".


06.12.2022 г. Урок по четене
06.12.2022 г. Урок по четене
06.12.2022 г. Урок по четене
06.12.2022 г. Урок по четене
06.12.2022 г. Урок по четене