Срещи и изложби


12.04.2019 г. Тържествен концерт на мандолинния оркестър.
12.04.2019г.

Тържественият концерт по повод 117 години от основаването и 40 години от възобновяване дейността на мандолинен оркестър "Маестро Георги Атанасов" се състоя в зала "Маестро Георги Атанасов" от 18.00 ч. Залата беше препълнена от почитатели на изкуството. Водеща беше чаровната актриса Василка Сугарева. Тя откри тържеството като припомни на публиката историята на оркестъра. След това покани оркестрантите и диригента Маестро Атанас Чолаков на сцената. И концертът започна... Изпълненията бяха прецизно подбрани, солистите също. Пазарджишката публика беше щастлива да чуе виртуозните изпълнения на цигуларката Десислава Чолакова, на флейтиста Явор Желев, на акордеониста Чавдар Ралчев, на пианистката проф. Ивелина Иванчева, на оперетните артисти Стефка и Иван Караиванови и тяхната дъщеря
Даниела Караиванова, на певеца Димитър Френски, на инструментален състав "Доминанта", на Десислава Гюзелева- ксилофон. Всички изпълнители бяха посрещнати много топло от публиката, която ги възнагради със заслужени аплодисменти.
Оркестърът беше награден с грамота и златна лира лично от председателя на Съюза на българските музикални и танцови дейци г-н Почекански. Специална грамота мандолинния оркестър получи и от Министерство на културата. Получихме и поздравителен адрес от министър Боил Банов по повод честваните събития.
За своите заслуги към развитието на мандолинното изкуство Валя Гюрджеклиева получи грамота и златна лира от Съюза на българските музикални и танцови дейци. Със същото голямо отличие беше награден и незаменимия диригент на оркестъра Маестро Атанас Чолаков.
С дипломи от Министерство на културата бяха наградени четирима оркестранти.
Специален поздрав и кошница с цветя, поднесени от г-жа Гергана Табакова, изпрати за оркестъра Кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов. Поздравителен адрес  беше поднесен от името на Областния управител г-н Мирев. Кошница с цветя поднесе и певческо дружество "Лира" - Пазарджик и Народно читалище "Христо Ботев-1897 г." - гр. Пазарджик. Кошница с цветя  подари на оркестъра и г-н Почекански. Много цветя получиха оркестрантите, диригента и солистите на оркестъра.
Концертът беше незабравимо събитие за нашия град. Публиката си тръгна удовлетворена и сме сигурни, че още дълго ще се говори за този тържествен концерт на Представителен мандолинен оркестър "Маестро Георги Атанасов" с диригент Маестро Атанас Чолаков към Народно читалище "Христо Ботев-1897 г." - гр. Пазарджик.

Програма на концерта:
1. Марш на дружество "Маестро Георги Атанасов"
2. "Сияйна луна" от Умберто де Мартино.
3. "Рондо" от Волфганг Амадеус Моцарт. Изпълнява на флейта Явор Желев - соло флейтист на Симфоничния оркестър на БНР.
4. Три миниатюри от Любомир Пипков /"Юнак дядо", "Старобългарски хорал" и "Ръченица" - аранжимент проф. Атанас Атанасов/. Изпълнява на пиано проф. Ивелина Иванчева.
5. "Серенада римпианто" от Енрико Тоселли.
6. Дует на Бони и Щаси от оперетата "Царицата на чардаша". Изпълняват Стефка и Иван Караиванови.
7. "Болеро" от Рафаеле Каласе.
8. "Севдана" от Георги Златев Черкин. Изпълнява на цигулка Десислава Чолакова - концерт-майстор на Симфоничния оркестър на БНР. С участието на инструментална група "Доминанта" с художествен ръководител Ира Чолакова.
9. "Милена" - чардаш от Марио Маджохи.
10. "Ако си дал" - муз. Емил Димитров, пее Димитър Френски, солист на оркестъра.
11. "Две китари" - руско-циганска песен - пляска.
12. "Чакорлия" - румънски народен танц. Обработил Коста Колев. Изпълнява на ксилофон Десислава Гюзелева, солистка в Държавна опера - Пловдив.
13. "Кумпарсита" от Родригес. Изпълнява на акордеон Чавдар Ралчв - педагог в Градска школа по изкуствата при НЧ "Хр. Ботев-1897 г."-Пазарджик.
14. "Силва" - ария из оперетата "Царицата на чардаша" - изпълнява Даниела Караиванова, солистка в Държавна опера - Русе.
15. "Унгарски танц № 5" от Брамс.


12.04.2019 г. Тържествен концерт на мандолинния оркестър.
12.04.2019 г. Тържествен концерт на мандолинния оркестър.
12.04.2019 г. Тържествен концерт на мандолинния оркестър.
12.04.2019 г. Тържествен концерт на мандолинния оркестър.
12.04.2019 г. Тържествен концерт на мандолинния оркестър.