Срещи и изложби


14.11.2013 г.- Премиера на книга на Продрум Димов.
14.11.2013г.

С голям успех премина премиерата на новата книга на Продрум Димов "Недокоснати светове"  Срещата започна с музикално въведение от ученици в Градската школа по изкуствата към читалището. Любомир Найденов- акордеон, изпълни "Катюша" и две италиански мелодии "Санта Лучия" и "Ла Донна е мобиле". Георги Янев- цигулка, се представи с "Ларго и Алеманда" от Корели, а Дамян Узунов, Николай Маринов и Любомир Найденов изпълниха на акордеон "Обичай ме, нежно" /Елвис Пресли/ и любовен мотив от филма "Кръстникът". Учениците от Градската школа по изкуствата към читалището доставиха истинско удоволствие на присъстващите и бяха бурно аплодирани.
След това водещата Веска Минова даде думата на Дора Андонова, да представи новата книга на Продрум Димов "Недокоснати светове".  Андонова  подчерта, че в тази книга автора е успял да представи хората в тяхната най-възвишена цел, която те постигат с помощта на всички, които ги подкрепят. С неуморим творчески дух, с нестихващ ентусиазъм,  Димов работи за това българската литература да достига до повече читатели. Той не пести своите сили и Андонова му пожела още дълго време да пише рецензии, да твори, за да бъде чуто и възприето българското слово. Тя прочете стихотворение, посветено на твореца и красноречиво показващо неговата същност.
                           
                     Път през годините
                                                 На Продрум Димов

Виж друже, има хора със характер, с ум,
не жалят сили, път отварят, търсят,
сред Пазарджик един от тях Продрум
години не брои, но в часовете бърза.

И ако някой е изтрил сто чифта кондури във друм
от мъка, труд, книжовност и нерадост,
тоз мъж упорен, храбър казва се Продрум,
не знае леност той и труд полага в младост.

И питаш ли го за цвета му най-любим,
ще каже:- Китка ален мак алее в мойта ваза,
аз Димов съм, но не се прикривам в дим
и мойта обич към Русия здраво пазя!
                                    Людмил Попов


Продрум Димов в своето изказване подчерта, че е обикновен човек. "Посветил съм се на някои неща, но хората, най-вече след нас, ще ги оценят. В новата си книга съм се постарал донякъде да правя документално-художествена летопис".  В нея се съдържат интервюта с Николай Хайтов, Надежда Захариева, Дамян Дамянов, цикъл от рецензии на книги на Ана Боянова, Ивайло Диманов, Иван Сестримски, Кирил Назъров, Васил Риков, Петя Цолова, Владимир Сис, Стоимен Дъбов, статии за Христо Ботев, Константин Величков и др.
Авторът беше поздравен от Йорданка Марина, която му благодари, че милее за българското. Минка Илиева поднесе цветя от името на творчески клуб "Пегас", Мария Добрева пожела успех на Димов от името на литературен клуб "Алеко Константинов" към НЧ "Хр. Ботев-1897 г."-Пазарджик и поднесе цветя.
Веска Минова закри срещата с пожелание към Продрум Димов за здраве и нови срещи по хубави поводи.
Всички присъстващи бяха поканени на чаша вино и разговорите продължиха до късно след това.
На добър час на новата книга "Недокоснати светове" на Продрум Димов!14.11.2013 г.- Премиера на книга на Продрум Димов.
14.11.2013 г.- Премиера на книга на Продрум Димов.
14.11.2013 г.- Премиера на книга на Продрум Димов.
14.11.2013 г.- Премиера на книга на Продрум Димов.
14.11.2013 г.- Премиера на книга на Продрум Димов.