Срещи и изложби


22.01.2014 г.Премиера на книгата "Когато добротата е порок" на Веселка Колева
22.01.2014г.

На 22.01.2014 г. в малката зала на читалището  се състоя премиера на книгата  "Когато добротата е порок" на Веселка Колева. Присъстваха много почитатели на поезията, сред които бяха и творците от литературен клуб "Алеко Константинов" към читалището. Музикалното въведение осъществиха учениците на преподавателя по акордеон Чавдар Ралчев. Пръв се представи Любомир Найденов, а след него и по-големите ученици- Николай Маринов и Дамян Узунов. Много ръкопляскания и похвали заслужиха момчетата и преподавателя им.
Поетесата беше представена от Продрум Димов, който каза: "При Веселка Колева нещата са поднесени естествено, непринудено, всичко е дълбоко изстрадано, преживяно, споделено чистосърдечно, със завидно откровение. В противен случай едва ли бихме разбрали в психологически план неспокойната й творческа и човешка същност. Именно това е помогнало на авторката да ни поднесе това толкова реалистично и актуално поетично четиво, което наистина вълнува с парещите си горещи ритми, загребани направо от жаравата на днешния усилен и задушен ден." Колева има издадени още три книги: "Скандална обич", "Нежно оръжие" и "Прошката на музите".
Веселка Колева сподели, че харесва нашия град и хората му. Щастлива е, че тази вечер е сред нас. Тя изнесе рецитал със стихове от най-новата си книга, както и такива, които са съвсем нови и предстоят да бъдат включени в следващата й стихосбирка.
Петко Генуров, Василка Велева, Мария Добрева и др. благодариха на поетесата за хубавите й стихове.
В края на вечерта Веселка Колева разговаря непринудено с присъстващите на срещата, даде автографи и се снима със свои почитатели.
До нови срещи с таланта на Веселка Колева!


22.01.2014 г.Премиера на книгата
22.01.2014 г.Премиера на книгата
22.01.2014 г.Премиера на книгата
22.01.2014 г.Премиера на книгата
22.01.2014 г.Премиера на книгата