Срещи и изложби


29.11.2022 г. "Есента в моя свят"
29.11.2022г.

"Есента в моя свят" - урок проведен съвместно с три организации: СУ "Георги Брегов", ОУ "Стефан Захариев" и Народно читалище "Хр4исто Ботев-1897 г." - гр. Пазарджик.
В красиво подредената зала с рисунки, с ръчно изработени есенни изделия, с плодовете на този пъстър сезон, пристигна млада и красива самата Есен! Тя поздрави децата и остана при тях, за да чуе и види колко много те знаят за нея.
Урокът откри г-жа Анета Цурева, класен ръководител на първи "Б" клас от СУ "Георги Брегов". Тя обясни на децата в какво ще се състои днешното занимание: ще решават есенни задачи, ще четат, ще пеят песнички за есента, ще отгатват гатанки.
Много бързо учениците се правиха със задачите, които им раздаде красивата Есен. Г-жа Иванка Георгиева, класен ръководител на първи и втори клас на ОУ "Стефан Захариев" постави задача на децата да намерят изгубените капачета на жълъдчетата. Бързо беше решена и тази задача.
Учениците се включиха активно в четенето на думички и изречения написани върху червени есенни ябълки и круши от хартия, познаха и колко буквички на есента има в текст, написан отново върху есенна круша от хартия.
Със своите изпълнения на песни,  посветени на красивата есен, те зарадваха гостенката на урока - самата Есен.
В урока "Есента в моя свят" с четене на стихотворения от български автори се включиха и домакините от НЧ "Христо Ботев-1897 г." Г-жа Веска Минова запозна учениците и с книгите от библиотеката, в които са публикувани произведения за есента.
Следваше и друго забавно занимание. Децата трябваше да залепят картинките, които са подходящи за различните сезони. Помагаха им всички госпожи  и с общи усилия и тази задача беше решена.
Урокът "Есента в моя свят" завърши с отгатване на гатанки и песен в изпълнение на учениците от двете училища.
Изпратихме гостенката Есен с благодарност, че беше сред нас и си пожелахме да се срещнем отново с нея. Тя благодари на всички и тръгна да изпълни заръките на майката-година: да прибере плодовете, листата, да посее нови семена, да изпрати на път прелетните птици.29.11.2022 г.
29.11.2022 г.
29.11.2022 г.
29.11.2022 г.
29.11.2022 г.