Срещи и изложби


30.11.2016 г. 10 години от създаването на ЛК "Алеко Константинов"
30.11.2016г.

На 30 ноември 2016 г. от 15.00 ч. в художествената галерия "Станислав Доспевски" се проведе тържество по повод 10 години от създаването на литературен клуб "Алеко Константинов" към читалището ни. Присъстваха Атанас Чолаков- почетен гражданин на Пазарджик и главен художествен ръководител на Ансамбъл Пазарджик, Тодор Каракашев- председател на Дружеството на писателите в града, Цветанка Иванова- председател на Съюза на учителите пенсионери и председател на Общински комитет "Васил Левски", Минка Илиева- председател на творчески клуб "Пегас"- Пазарджик, Катя Сеферинкина- председател на Съюз на пенсионера 2004, Пенка Чаева- председател на Пенсионерски клуб № 2 и художествен ръководител на народен хор "Надежда" към клуба, Продрум Димов- почетен секретар на Клуба на дейците на културата- Пазарджик и много членове и симпатизанти на читалището и на литературния клуб.
Пред препълнената зала на галерията деловата част откри секретаря на читалището Веска Минова. Тя благодари на всички членове на клуба за упоритата им работа през тези 10 години за издигане авторитета на читалището. Думата беше дадена на Петко Генуров, председател на литературния клуб за изнасяне на доклад за дейността на клуба през изминалите години. След това се пристъпи към награждаване на творците от името на читалищното настоятелство с поименна почетна статуетка и специална грамота. Наградите връчиха Веска Минова и председателя на читалището Александър Арнаудов.
В литературно-музикалната програма участие взеха членовете на клуба- Костадин Ваклев, Александър Арнаудов, Виолетка Шахларска, Йорданка Шуманова, Василка Велева, Стоя Пирдопска, Никола Костадинов, Стоил Благов, Иванка Аргирова, Свобода Латровалиева, Катя Цветанова, Гаврил Гаврилов, Пенка Генурова, които прочетоха по едно свое произведение. Водещите Ива Боева и Радка Енчева, които допринесоха със своя чар и поведение за доброто протичане на събитието, прочитаха и по един специално написан за всеки творец от ЛК дружески шарж от Петко Генуров. В музикалната част на тържеството се включиха със свои изпълнения ученици от школата към читалището- Витомир Кръстев- пиано, братя Еленко и Станислав Дунчеви- акордеон, Георги Янев и Анна Налбантова- цигулка.
Тържественото честване на 10 годишнината от основаването на литературния ни клуб завърши с поднасяне на поздравителни адреси и цветя от Дружеството на писателите, от общински комитет "Васил Левски", от Съюз на пенсионера 2004 и от Творчески клуб "Пегас"- Пазарджик. Поздравленията приемаше председателя на литературния клуб Петко Генуров. Той от своя страна прочете в знак на благодарност за грижите, които полага за клуба секретаря Веска Минова специално написан за нея дружески шарж. Г-жа Минка Илиева, председател на ТК "Пегас",  благодари на целия екип на читалището и специално на секретаря за разнообразната дейност, която успешно развиват в читалището.
Празникът завърши с "Многая лета" за здраве и бъдещи творчески успехи на литературния ни клуб.30.11.2016 г. 10 години от създаването на ЛК
30.11.2016 г. 10 години от създаването на ЛК
30.11.2016 г. 10 години от създаването на ЛК
30.11.2016 г. 10 години от създаването на ЛК
30.11.2016 г. 10 години от създаването на ЛК